Tuesday, April 07, 2009

Lite bilder från första testrundan med D90







8 comments:

johan said...

Jahasså, det blev en riktig kamera? Kusligt kuligt! Nu e det bara ett riktgt bra äpple som saknas! (Dom har även telefoner hihi)

johan said...

PS. plåta "Vivid", "Livlig" tror ja det heter på svenska bilbanksmenyn (om du inte kör råformat men jag antar att du kör jpeg nu i början iallafall) på i princip allt utom människor. Så ska du se att färgerna poppar bättre.

Underskatta inte Capture NX, det är en kalasmjukvara om man orkar lära sig.

Eva said...

Så fina bilder redan.

C said...

Grymt!

Eva K said...

Vad kul att det blev en Nikon! Och vilka fina bilder du satte, sådär direkt!!

Martin said...

Johan, jag kör RAW direkt, lika bra :) Ok, ska spana in Capture NX. Har blivit rekommenderad Captute One 4 också, har du testat det? Ska testa skillnaden med Vivid, har inte ändrat något än... Finns lite att lära sig om man säger så :)

Martin said...

Tack så mycket Eva x2 och Calle :)

johan said...

Kennyboy har en bra D90-guide på:
http://www.kenrockwell.com/nikon/d90/users-guide/index.htm

Ja du får labba lite med rattarna, kör du raw/nef så kommer du inte se skillnad på någon inställning du gör gällande bild eftersom en råbild är just en... råbild :) Men med Capture kan du fånga tillbaka de inställningar du gjort och dessutom få funktioner som den inbyggda "motorn" för ex. "anti-kromatisk abboration" som finns inbyggd i kameran med dig i bilderna. Kör du jpeg så slipper du tänka på detta. Det enda riktigt positiva med råbilder är Camera Raw 5.0 (som ligger i CS4) som äntligen har blivit mer användarvänligt. Annars rekommenderar jag faktiskt jpeggar i högsta kvalle. Bara att testa sig fram! :)